Europa Conference League

Ο αρχηγός της Μίντιλαντ στο sportfm.gr: «Δεν παραδινόμαστε ποτέ, θέλω να σκοράρω κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Ο Έρικ Σβιατσένκο μιλάει στο sportfm.gr για τα διπλά ματς με τον ΠΑΟΚ, με τον αρχηγό της Μίντιλαντ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον «δικέφαλο του βορρά».

Σβιατσένκο στο sportfm.gr: Θέλω να σκοράρω κόντρα στον ΠΑΟΚ

Το εμπόδιο της Μίντιλαντ καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ εφόσον θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa Conference League.

Παρόλα αυτά, οι Δανοί δεν θα αποτελέσουν ένα εύκολο εμπόδιο για τον «δικέφαλο του βορρά» όπως εκμυστηρεύεται στο sportfm.gr και στον Γιώργο Τσανάκα ο Έρικ Σβιατσένκο. Ο αρχηγός της Μίντιλαντ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον «δικέφαλο του βορρά», λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ομάδα του έχει πνεύμα νικητή και είναι πανέτοιμη για τα διπλά παιχνίδια.

Μάλιστα, παρότι κεντρικός αμυντικός, ο Σβιατσένκο έχει σκοράρει φέτος πέντε γκολ και υποστηρίζει πως θα ήθελε να βρει δίχτυα απέναντι και στον ΠΑΟΚ, ενώ μιλάει και για τη ποδοσφαιρική νοοτροπία της Μίντιλαντ.

-Καταρχάς θέλω να σε ρωτήσω τι σημαίνει η Μίντιλαντ για εσένα, διότι έχεις περάσει στην ομάδα τη μισή ζωή σου…
«H Mίντιλαντ είναι η ομάδα που υποστηρίζω. Είμαι εδώ από τα 14 μου χρόνια και το να είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα σημαίνει πάρα πολλά για εμένα. Έχουμε πάρει τρόπαια, έχουμε παίξει Champions League, Europa League αλλά και απέναντι σε μεγάλες ομάδες, έχουμε ζήσει φανταστικές στιγμές».

-Είστε στην πρώτη θέση της SUPERLIGAEN. Ήταν εξ αρχής ο στόχος σας η κορυφή του πρωταθλήματος, η κατάκτησή του;
«Θέλουμε να κάνουμε το νταμπλ. Σίγουρα θέλουμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και να γίνουμε όσο καλύτερη ομάδα μπορούμε, να σκοράρουμε περισσότερα γκολ, να δεχόμαστε λιγότερα αλλά φυσικά ο μεγάλος μας στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».



-Στα τέσσερα τελευταία ματς πριν από τη διακοπή δεν είχατε νικήσει. Θεωρείς πως παρότι έχει περάσει αρκετός καιρός, μπορούν αυτά τα αποτελέσματα να σας επηρεάσουν ψυχολογικά ενόψει του ΠΑΟΚ;
«Κάποιες φορές τα πράγματα μπορεί να μην πάνε καλά για την ομάδα σου, αλλά πρέπει να τα αφήσεις πίσω σου. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είχαμε την διακοπή στα μέσα της σεζόν αλλά είμαστε σίγουροι και έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά, αφού κάναμε καλές προπονήσεις, δώσαμε δυνατά φιλικά και είμαστε στον σωστό δρόμο».

-Υπήρξε μια μεγάλη διακοπή στις εγχώριες διοργανώσεις της Δανίας. Αυτή η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού μπορεί να επηρεάσει την Μίντιλαντ που κοντράρει τον ΠΑΟΚ, του οποίου οι παίκτες του έχουν ρυθμό στα πόδια τους από τα συνεχόμενα ματς;
«Μπορεί να υπάρξουν διαφορές, αλλά μπορεί και όχι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είμαστε σε καλή φόρμα, παίξαμε αρκετά παιχνίδια τις δύο τελευταίες εβδομάδες και αγωνιστικά νιώθουμε καλά, περισσότερο έχει να κάνει με την πνευματική συγκέντρωση και λιγότερο με το αγωνιστικό κομμάτι. Ξέρουμε ότι είναι καλή ομάδα, ότι έχουν κάνει καλές εμφανίσεις».

-Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε καλά την Μίντιλαντ, μπορείς να μας εξηγήσεις την φιλοσοφία της ομάδας σου;
«Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να κυριαρχήσει στο γήπεδο, που τρέχει αρκετά και είναι δυνατή. Έχουμε ταχύτητα σαν ομάδα, μας αρέσει και προσπαθούμε να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο. Η Μίντιλαντ είναι μια ομάδα που στοχεύει πάντα στην κορυφή, είναι στη νοοτροπία μας. Μας χαρακτηρίζει η ατάκα «ποτέ δεν παραδινόμαστε». Έχουμε το πνεύμα νικητή μέσα μας, κυνηγάμε τα ματς ως το τέλος. Είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος για κάθε έναν».



-Όταν άκουσες ότι η Μίντιλαντ κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ, ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις;
«Ένα σκληρός αντίπαλος, δύο δύσκολα παιχνίδια. Δεν ξέρω πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρω πως ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και τον ξέρω από τα ματς με την Κοπεγχάγη, όπου τους είδαμε να κάνουν καλές εμφανίσεις. Είναι μια ομάδα που πρέπει να σεβαστείς και πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να τους αποκλείσεις, αλλά πιστεύουμε στην ομάδα και στις ικανότητές μας και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να περάσουμε».

-Φέτος, έχεις πετύχει 5 γκολ παρότι αγωνίζεσαι ως κεντρικός αμυντικός. Μήπως ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέχει; Πιστεύεις πως μπορείς να σκοράρεις απέναντί του;
«Είναι κάτι που δουλεύω στην προπόνηση αρκετά, που το πιστεύω και είναι στο… αίμα μου. Όταν έχουμε κάποια στατική φάση το πιστεύω ότι μπορώ να κυριαρχήσω στον αέρα και να σκοράρω. Στις 3 τελευταίες σεζόν είχα σκοράρει 5-6 γκολ, αλλά φέτος είμαστε στα μισή και έχω βάλει ήδη 5 γκολ. Παίζει ρόλο βέβαια και ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και εκτελεστές στατικών φάσεων. Οπότε ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και να σκοράρω απέναντι και στον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x